ALLT OM BIODLING
Slungrum - Honungsrum - Honungslokal - Honungshus

Slungrum / Honungsrum

Slungrum, slunglokal, honungsrum, honungslokal, honungshus eller bihus är en lokal eller byggnad där biodlare sköter honungshantering. Det kan vara till exempel avtäckning, slungning, silning, rörning eller lagring av honung. Bihus används också som namn på en byggnad med flera bisamhällen i.

Bilden ovan visar hur ett välplanerat och lättstädat slungrum kan se ut. Det syns inte i bilden men ett tvättställ för tvätt av händer och utrustning bör också finnas med när biodlare planerar ett dedikerat slungrum.

En nybörjare eller hobbybiodlare med få bisamhällen kan klara sig i det egna köket för att hantera honung för eget bruk. När biodlingen växer eller är livsmedelsföretag krävs ordentliga lokaler. Men oavsett biodlingens storlek krävs det alltid att lagstiftning för livsmedelsproduktion följs vad gäller god hygien osv. I dokumentet Säker honung kan du läsa om vad som är viktigt vid hantering av honung.

Honungsetiketter / Honungsetikett Honungsetikett / honungsetiketter Svensk Honung Etikett Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM BIODLING

Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING

Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: