Skattningsmetoder. Biodlare använder flera metoder för att skatta (skörda) honung, till exempel skakning, borstning, bitömmarbotten, plockskattning eller biblåsare.
I den här filmen skattas honung med hjälp av bitömmare.
Skattningsmetoder. Biodlare använder flera metoder för att skatta (skörda) honung, till exempel skakning, borstning, bitömmarbotten, plockskattning eller biblåsare.
I den här filmen skattas honung med hjälp av bitömmare.
Direkttappa eller direkttappning kallas det inom biodling när honung tappas direkt i honungsburkar efter slungning, eller i anslutning till slungning. Alternativet till direkttappning är att tappa honung i hinkar eller...
Biodlaren utökar av två avläggare i samma låda till två 10-ramars lådor.
Nu har den första honungen av maskrosor, blommande träd och skogens tidiga bärväxter mognat. Om du inte redan har slungat honung kring midsommar så är dags för den första skörden, om vädret varit bra, bina varit flitiga...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer