Alarmferomon är en doft (feromon) som vaktbin i bisamhällen med honungsbin utsöndrar om de behöver hjälp med att mota bort en fiende. Alarmferomonet manar andra vaktbin att komma till undsättning.

Alarmferomon är en doft (feromon) som vaktbin i bisamhällen med honungsbin utsöndrar om de behöver hjälp med att mota bort en fiende. Alarmferomonet manar andra vaktbin att komma till undsättning.
Bigång, kallas inom biodling, avståndet mellan bikupans ramar och bikupans insidor samt över eller under ramarna i bikupans lådor/sargar. Bigången är alltså utrymmet kring ramarna i bikupan där bina rör sig. Bigången är...
Vinterklot kallas det inom biodling när honungsbin drar sig samman i bikupan, när temperaturen sjunker under vintern. Biodlare brukar säga att “bina går i vinterklot”. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta...
Sträcklarv kallas bilarven i bisamhället, när den är så pass stor att den fyller ut hela cellen i vaxkakan.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer