Antenner hos honungsbin i bisamhällen är klädda med känselhår och tusentals små sensorer som registrerar doft, smak, temperatur och relativ fuktighet.

Antenner hos honungsbin i bisamhällen är klädda med känselhår och tusentals små sensorer som registrerar doft, smak, temperatur och relativ fuktighet.
Yngelrum eller yngellåda kallas inom biodling den eller de lådor nedanför spärrgallret i bikupan, där bidrottningen lägger sina ägg. Genom att skilja skattlådor från yngelrum stör inte biodlaren bidrottningens...
Bisvärm, svärm eller svärmning kallas inom biodling det som är grunden till ett nytt bisamhälle. Honungsbin svärmar för att föröka sig. Det gamla bisamhällets bidrottning flyger i väg med många (tusentals) arbetsbin för...
Fasettöga är en typ av ögon som förekommer hos honungsbin, andra insekter och kräftdjur. Fasettögonens yta består av en mängd hexagonala linser, fasetter. Hos daglevande insekter samlas ljuset från varje fasett till en...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer