Skumning

Skumning av honung

Skumning eller klarning av honung görs inom biodling vid honungshantering. Grovsilad honung kan innehålla en hel del pollen- och mindre vaxpartiklar. Partiklarna stiger efter ett dygn upp till ytan i ett honungskärl (det säljs även specifika klarningskärl) där de kan avlägsnas genom skumning med t.ex. en degskrapa och/eller plastfolie som läggs över ytan och sedan tas bort. När partiklarna avlägsnas följer skummet med och det kan användas inom t.ex. matlagning. Används både grov- och finsil efter slungning så är det inte alltid ett måste att skumma honungen eftersom finsilen fångar upp små partiklar.

Biodling

Läs mer om biodling

Biborste - Biredskap - Biodling
Biborste är ett biredskap som biodlare använder Läs mer
Biväxter - Krollilja (Lilium martagon)
Krollilja (Lilium martagon) är en art i familjen liljeväxter som odlas som prydnadsväxt Läs mer
Biväxter - Fingerborgsblomma (Digitalis purpurea)
Fingerborgsblomma (Digitalis purpurea) är förekommer naturligt i Bohuslän men Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: