Skumning

Skumning av honung

Skumning eller klarning av honung görs inom biodling vid honungshantering. Grovsilad honung kan innehålla en hel del pollen- och mindre vaxpartiklar. Partiklarna stiger efter ett dygn upp till ytan i ett honungskärl (det säljs även specifika klarningskärl) där de kan avlägsnas genom skumning med t.ex. en degskrapa och/eller plastfolie som läggs över ytan och sedan tas bort. När partiklarna avlägsnas följer skummet med och det kan användas inom t.ex. matlagning. Används både grov- och finsil efter slungning så är det inte alltid ett måste att skumma honungen eftersom finsilen fångar upp små partiklar.

Biodling

Läs mer om biodling

Bli biodlare
Här kan du läsa allt om biodling Läs mer
Vaxlock - Cellock - Bivax
Byggbi eller byggbin är en del av det Läs mer
Biodling - Kurs, Utbildning, Biodlarkurs, Biodlingskurs,Biodlarskola
Det finns många sätt att utbilda sig Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: