Skumning

Skumning av honung

Skumning eller klarning av honung görs inom biodling vid honungshantering. Grovsilad honung kan innehålla en hel del pollen- och mindre vaxpartiklar. Partiklarna stiger efter ett dygn upp till ytan i ett honungskärl (det säljs även specifika klarningskärl) där de kan avlägsnas genom skumning med t.ex. en degskrapa och/eller plastfolie som läggs över ytan och sedan tas bort. När partiklarna avlägsnas följer skummet med och det kan användas inom t.ex. matlagning. Används både grov- och finsil efter slungning så är det inte alltid ett måste att skumma honungen eftersom finsilen fångar upp små partiklar.

Biodlingsföretagarna
Biodling

Läs mer om biodling

Honungssigillet - Sigill för din honung
Honungssigillet har sigill för svensk honung. Varför Läs mer
Biväxter - Röda vinbär (Ribes rubrum)
Röda vinbär (Ribes rubrum) är en buske inom vinbärsläktet Läs mer
Honung - EAN - Streckkod - GS1
EAN (EAN-koder, European Article Number eller streckkod) är ett Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung