ALLT OM BIODLING
Trågkupa

Trågkupa

Trågkupan är en stationär bikupa med plats för 16-20 ramar i yngelrummet. Ovanpå detta ställs 2 eller 3 skattlådor. Trågkupor har ofta två fluster vilket gör att det går att invintra en avläggare bakom modersamhället. Konstruktionen i trågkupor brukar vara kraftig med med ett skyddande skal eller ytterhus i traditionell trästil med iosolerade lådor på insidan.

Trågkupor byggs oftast på egen hand efter äldre ritningar men vissa biredskapsförsäljare säljer nytillverkade trågkupor. Trågkupor är till storleken större än sina syskon som kallas vandringskupor. Trågkupans vikt är också tung, den är ämnad att användas stationärt och är ingen lätt bikupa att flytta runt i bigården eller mellan dragplatser.

En nytillverkad trågkupa kostar som en mindre friggebod, men tillverkar biodlaren trågkupan på egen hand av spillvirke kan den bli hur billig som helst bortsett från arbetstiden.

Följ oss

Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: