Direkttappa eller direkttappning kallas det inom biodling när honung tappas direkt i honungsburkar efter slungning, eller i anslutning till slungning. Alternativet till direkttappning är att tappa honung i hinkar eller kärl för lagring, för att vid ett senare tillfälle försiktigt värmas i t.ex. ett värmeskåp och sedan tappas i honungsburkar.
Du kanske också gillar
Tryck egna honungsetiketter
Egna honungsetiketter är en fördel när du säljer din honung. Lyft fram det lokala och bygg ett eget varumärke för din biodling. Du kan bifoga eget original, klicka här för att se anvisningar. Du kan också beställa...
8 932 visningar
Honungsslungare
Honungsslungare, honungsslunga, slungare eller slunga, kallas biredskap som används inom biodling till att utvinna honung ur bikupans ramar med vaxkakor. Ramarna slungas i honungsslungaren och honungen slungas ut ur...
3 009 visningar
Honung – hållbarhet och förvaring
Hur länge håller honung? Hur ska jag förvara honung? Kan honung bli gammal? Det är frågor biodlare ofta får. Den här filmen förklarar hur länge honung håller och hur du förvarar honung på bäst sätt. Läs mer...
1 192 visningar
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
Följ oss
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.