Slutskattning kallas, inom biodling, den sista skattningen biodlaren gör innan bisamhällena invintras.
I den här filmen slutskattas och invintras bisamhällena i bigården.
I den här lektionen slutskattas, invintras och varroabehandlas bisamhällen.
Slutskattning kallas, inom biodling, den sista skattningen biodlaren gör innan bisamhällena invintras.
I den här filmen slutskattas och invintras bisamhällena i bigården.
I den här lektionen slutskattas, invintras och varroabehandlas bisamhällen.
Stöld av bisamhällen är mycket vanligt utomlands och blir tyvärr vanligare även i Sverige. Till exempel bestals en biodlare på 58 bisamhällen i Teckomatorp och 53 samhällen i Alnarp. En användare på SBR´s forum skriver...
Har du tid, plats, lust och ork att sköta bisamhällen med honungsbin? Här i biodlingskalendern kan du läsa om hur ett år som biodlare kan vara. Året runt i bigården – månad för månad. Observera att tiderna för...
Skattningsmetoder. Biodlare använder flera metoder för att skatta (skörda) honung, till exempel skakning, borstning, bitömmarbotten, plockskattning eller biblåsare.
I den här filmen skattas honung med hjälp av bitömmare.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer