EAN / streckkoder

Honung - EAN - Streckkod - GS1

EAN (EAN-koder, European Article Number eller streckkod) är ett nummersystem för artiklar som utges av den internationella organisationen GS1. EAN heter numer egentligen GS1-nummer, men oftast säger man EAN i alla fall. Som småskalig biodlare som bara säljer mindre mängder honung till t.ex. familj, vänner och grannar behöver du inte ha EAN på dina honungstiketter. Säljer du däremot honung i burk till butiker brukar EAN vara ett krav.

EAN-koder till din svenska honung kan du beställa via t.ex. Biodlingsföretagarna eller Sveriges Biodlares Riksförbund, om du är medlem i någon av föreningarna. Observera att EAN från dessa föreningar endast gäller honung och inte sammasatta produkter som t.ex. smaksatt honung. Fördelen med att beställa EAN via biodlareföreningarna är att det är enklare och billigare än att skaffa dom direkt via GS1 Sweden. Nackdelen är som sagt att koderna endast gäller honung, vilket inte innebär smaksatt honung eller övriga biprodukter.

För att skapa bildoriginal av dina EAN-nummer som du får av föreningarna eller GS1 kan du använda gratistjänster som t.ex. Online barcode generator. EAN-13 brukar vara det vanliga, spara som EPS för en fil som kan skalas upp eller ner utan försämrad kvalitet.

Beställ etiketter till din honung
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.

Läs mer om biodling

Puckelyngel - Bisamhället - Biodling
Puckelyngel är drönare i bisamhället som utvecklas i Läs mer
Biväxter - Lammöron (Stachys byzantina)
Lammöron (Stachys byzantina) odlas som primärt som prydnadsväxt Läs mer
Rammått
Svea är en typ av ramar som används inom biodling. Här Läs mer