ALLT OM BIODLING
BIodlareförening - BIodlarförening - Biodlare - Biodling

Biodlareförening

Biodlareförening eller Biodlarförening är föreningar för biodlare. Biodlareföreningarnas syfte är att sprida kännedom om biodling och främja biodlarnas intressen. Biodlareföreningar finns lokalt och rikstäckande över hela Sverige.

De lokala biodlareföreningarna gör enorm samhällsnytta genom att utbilda och förse kommande generationer biodlare med honungsbin. Den som vill lära sig biodling bör alltid kontakta lokala biodlareföreningar i närområdet och fråga om vilken utbildning som erbjuds.

Även om det fanns långt mycket fler biodlareföreningar förr i tiden finns det många kvar än idag. Många mindre föreningar har förenats och bildat sammanslagna föreningar för bättre bistyrka.

De flesta lokala biodlareföreningar i Sverige är idag anslutna till Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR), som även går under namnet Biodlarna.

Det finns även en förening inriktad på näringsbiodling som kallas Biodlingsföretagarna (BF). Biodlingsföretagarna är lämpligt för som vill satsa på att bli yrkesbiodlare med biodlingsföretag, på hel- eller deltid.

Dessutom finns föreningar olika biraser av honungsbin som används inom biodlingen, samt ekonomiska föreningar.

Biodlareföreningar i Sverige

Biodlareföreningar i Norden

error: