ALLT OM BIODLING
Smältkanna - Smälta bivax

Smältkanna

Smältkanna är en typ av vaxsmältare som lämpar sig för att smälta bivax i mindre volymer på hobbynivå. T.ex. vid tillverkning av bivaxljus, bivaxsalva, trä- och textilvård med bivax, eller om du bara vill smälta om och gjuta bivax i en form.

Smältkannor är dubbelmantlade med ett utrymme för vatten som värmer bivaxet i kannan. En pip skruvas av för att fylla på smältkannan med vatten. Pipen sätts tillbaka, bivax läggs i och kannan ställs på spisen. Pipen tjuter som en klassik vattenkokare om värmen är stark, en säkerhetsfunktion för att du inte ska glömma eller överhetta bivaxet på spisen. När bivaxet har smält kan det hällas från kannan, som har ett handtag för säker hantering.

Obs! Eftersom vattnet förångas är det måste du komma ihåg att fylla på manteln med vatten då och då så att kannan inte torrkokar. Särskilt om du använder kannan ofta eller om den har stått oanvänd en längre period.

Film om smältkanna.

Det finns smältkannor tillverkade av rostfritt stål eller av aluminium. Använder du en induktionshäll så fungerar det inte att ställa en smältkanna av aluminium direkt på spishällen, då måste du ställa kannan på t.ex. en gjutjärnspanna för att uppvärmningen ska fungera.

Smältkannor säljs hos biredskapsförsäljare och i hobbybutiker.

Honungsetiketter / Honungsetikett Honungsetikett / honungsetiketter Svensk Honung Etikett Honungsbroschyr - Honung broschyr

vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG

ALLT OM BIODLING

Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: