Ägg eller Äggstadie kallas de tre första dagarna i utvecklingen till bin, i bisamhällen med honungsbin. Efter tre dagar kläcks ägget och då inträder larvstadiet. Vid 9-10 dagar sker förpuppning och cellen med larven täcks med vaxlock på vaxkakorna.

Ägg eller Äggstadie kallas de tre första dagarna i utvecklingen till bin, i bisamhällen med honungsbin. Efter tre dagar kläcks ägget och då inträder larvstadiet. Vid 9-10 dagar sker förpuppning och cellen med larven täcks med vaxlock på vaxkakorna.
Kakfast kallas det inom biodling när honungsbin i bisamhället sitter kvar när biodlare skakar ramen/vaxkakan vid t.ex. skattning. Bin är så att säga “kakfasta”.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Vaktbi eller vaktbin är en del av det vuxna honungsbiets uppgifter under slutet av dess andra åldersstadie. Vaktbi innebär att arbetsbiets giftkörtel är utvecklad och det kan vakta bikupans fluster mot inkräktare. Ett...
Drottningcell, visecell eller svärmcell kallas inom biodling celler som är runda och större än vanliga celler i vaxkakorna, hos bisamhällen med honungsbin. Drottningceller använder honungsbin till att mata upp larver...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer