Sektionsram

Sektionsram för kakhonung

Sektionsram eller Kakhonungsram kallas en typ av ram som används av biodlare som saluför honungen i sektioner, där honungen får vara kvar i bivaxet/vaxkakan. Vid försäljning brukar det kallas kakhonung eller honung i vaxkaka. Sektionsramen placeras i bikupans skattlåda och när sektionerna är utbyggda med bivax och honung kan de skördas och säljas på ett smidigt sätt.

Sektionsram är på inget sätt ett måste för att kunna skörda kakhonung, biodlaren kan lika gärna skära bitar ur honungsramar med kniv, eller sälja hela honungsramen som den är. Det förekommer även specifika stansar för kakhonung, alltså redskap för att stansa istället för att skära bitar. Fördelen med sektionsram kan vara att det blir mindre kladd av honung när bitar ska fördelas jämfört med skärning av vaxkakor. En nackdel kan, även om det är relativt, vara att det ger mindre honungsskörd på grund den extra yta som sektionerna utgör jämfört med hela kakytan i en vanlig ram. Sektionsramar för biodling säljs hos biredskapsförsäljare. Läs mer om kakhonung här.

Biodling

Läs mer om biodling

Fluster
Fluster kallas inom biodling ingången till bikupan. Läs mer
Biväxter - Plommon (Prunus domestica)
Plommon (Prunus domestica) är ett vanligt fruktträd som ger Läs mer
Nassenheider
Nassenheider är en tysk biredskapstillverkare som kanske Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: