Manukahonung från Nya Zeeland brukar framhävas som den mest antibakteriella honungen. Men under de senaste åren har det gjorts individuella europeiska studier av lokal honung som alla visat att lokal honung från Europa inte är sämre än manukahonung och kan delvis till och med överträffa den, enligt tidningen Schweizerische Bienen-Zeitung nr 12/2020. Honung från Schweiz, Irland, Danmark och Grekland testades i studierna.
Du kanske också gillar
Provsmaka mjödet Höst på Stockholm Beer & Whiskey Festival
Mjödhamnens nya mjöd Höst lanseras officiellt i samband med Stockholm Beer & Whiskey Festival och kan avsmakas under festivalhelgerna 25-27 september och 2-4 oktober. Se samtliga av Mjödhamnens drycker som kan...
Biholkar och sandåsar ska hjälpa vildbin i fruktodlingar
Nu ska vilda bin gynnas samtidigt som fruktodlare tack vara ökad pollinering kan få en bättre produktion. I det nybildade biosfärområdet Östra Vätterbranterna nordost om Jönköping bedrivs nu ett WWF-finansierat projekt...
Världsunik kollektion av jäststammar från honung
När Chalmersforskare ropade på hjälp svarade svenska biodlare. Nära hundra biodlare har nu bidragit till en världsunik kollektion av jäststammar från honung, som kan ge ökad förståelse för våra hotade pollinatörer och...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
Följ oss
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.