ALLT OM BIODLING
Bli biodlare

Höstens kurser i biodling

Funderar du på att bli biodlare? Missa då inte höstens kurser i biodling

Hos lokala biodlareföreningar i ditt distrikt inom Sveriges Biodlares Riksförbund, samt lokala biodlare, finns kurser för dig som vill bli biodlare.

Ibland kan kurser även bokas via studieförbund som t.ex. VuxenskolanStudiefrämjandetFolkuniversitetMedborgarskolan eller ABF.

Fråga din lokala biodlareförening om vilken utbildning som erbjuds

Att vara medlem i en lokal biodlareförening är ett utmärkt sätt att lära sig biodling. Delta i skötseln av biodlareföreningens eventuella bikupor och bigård och ställ frågor direkt till föreningens erfarna biodlare innan du skaffar egna bin.

Hos biodlareföreningarna får du också kontakt med biodlare i närområdet som säljer hela bisamhällen, avläggare eller paketbin.

Anmäl ditt intresse i god tid

Många biodlingkurser blir fulltecknade så det är alltid bra att vara ute i god tid. Det finns kurser för nybörjare som vill lära sig grunderna i biodling samt kurser för biodlare som vill utveckla sin biodling.

Finns inga passande kurser under hösten kan du ofta anmäla ditt intresse inför vårens kurser.

Distanskurser i biodling

En del kurser och föreläsningar hålls digitalt. Vi tillhandahåller en nybörjarkurs i videoformat, som introduktion och komplement till biodlingskurser, eller som stöd om ordinarie kurser inte kan hållas.

Vi rekommenderar att du läser teori och praktiserar så mycket som möjligt, så att du inte står mitt i sommaren med honungsbin i trädgården utan några förkunskaper.

error: