ALLT OM BIODLING
Flusterförminskare - Biredskap - Biodling

Flusterbräda

Flusterbräda kallas inom biodling ett tillbehör till flusterbikupor. Flusterbräda används likt en flygbana för att honungsbin lättare kan starta sin avfärd, och sedan landa stabilt på en bred yta när de kommer tillbaka från ett ärende i naturen.

En film om bikupans fluster och flusterbräda.

Flusterbrädor finns som tillbehör till vissa fabrikat av bibottnar. Biodlaren kan givetvis bygga sig en egen flusterbräda utan större ansträngning. En del biodlare lutar helt enkelt en bräda eller skiva mot flustret som landningsbana under säsongen för bidrag.

Måste jag ha flusterbräda på en bikupa?

Det är inget måste att ha flusterbräda på en bikupa, honungsbin klarar sig i alla fall. Men med tanke på hur många tusentals flygfärder det blir under en säsong kan det ha betydelse. Om ett bi som samlar honung måste sväva länge framför flustret på grund av trängsel kan man tänka sig att det har en viss påverkan på effektiviteten i honungskörden.

Följ oss

Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: