ALLT OM BIODLING
Bli biodlare

Vårens kurser i biodling

Funderar du på att bli biodlare? Missa då inte vårens kurser i biodling

Fråga i första hand din lokala biodlareförening vilken utbildning som erbjuds. Att vara medlem i en lokal biodlareförening är ett utmärkt sätt att lära sig biodling. Delta i skötseln av biodlareföreningens eventuella bikupor och bigård och ställ frågor direkt till föreningens erfarna biodlare innan du skaffar egna bin. Hos biodlareföreningarna får du också kontakt med biodlare i närområdet som säljer bisamhällen.

Så kontakta lokala biodlareföreningar i ditt distrikt inom Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR) och hör om finns kurser finns. Ibland kan kurser finnas hos skolor eller studieförbund som t.ex. VuxenskolanStudiefrämjandetFolkuniversitetMedborgarskolan eller ABF. Det finns kurser för nybörjare som vill lära sig grunderna i biodling samt kurser för biodlare som vill utveckla sin biodling.

Distanskurser i biodling

En del kurser och föreläsningar hålls digitalt. Vi tillhandahåller en nybörjarkurs i videoformat som introduktion och komplement till biodlingskurser, eller som stöd om ordinarie kurser inte kan hållas. Vi rekommenderar dock att du deltar i både teoretiska och praktiska lektioner innan du skaffar egna bisamhällen.

Bra att vara ute i tid

En del kommer på att de vill börja med biodling mitt under sommaren och då är man lite sent ute utan några förkunskaper. Många biodlingskurser blir dessutom fulltecknade så det är alltid bra att vara ute i god tid. Finns inga kurser tillgängliga under våren kan du kanske anmäla ditt intresse inför hösten eller kommande år.

Läs om hur du blir biodlare
Honungsetiketter / Honungsetikett Honungsetikett / honungsetiketter Svensk Honung Etikett Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM BIODLING

Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING

Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: