Systembolaget godkänner Mjödhamnens cirkeldiagram

Mjödhamnen - Cirkeldiagram godkänns av Systembolaget

Mjödhamnen, Sveriges största tillverkare av mjöd, kan fortsätta använda cirkeldiagram för att beskriva smaken på sina produkter. Efter en mindre ändring i cirklarna anser inte längre Systembolaget att bilderna liknar deras så kallade smakklockor.

Det var två dagar före julafton som Systembolagets jurister skickade ett brev till Mjödhamnen och krävde att de slutade använda cirkeldiagrammen som används för att beskriva smaker, såsom sötma, fyllighet och fruktsyra. Anledningen var att Mjödhamnens cirkeldiagram enligt Systembolaget var för lika deras egna så kallade smakcirklar.

Mjödhamnen har nu gjort en kosmetisk förändring av cirkeldiagrammen, ett litet hål i mitten, vilket Systembolaget godtagit.

– Vi på Mjödhamnen har hela tiden hävdat att rätten att använda cirkeldiagram inte kan tillfalla ett enskilt företag, säger Johan Pihl, VD på Mjödhamnen. Men det är också viktigt att kunderna korrekt kan bedöma smaken på drycker och cirkeldiagram är ett naturligt sätt att göra det på. Särskilt när det gäller mjöd, som kanske många är nyfikna på men inte har så stor kunskap om, är den här typen av information viktig.

Mjödhamnens blogginlägg beskriver hur de publicerar de nya cirkeldiagrammen under så kallad Creative Commons-licens för att hela branschen ska kunna få nytta av dem.

Källa: Pressmeddelande från Mjödhamnen

Biodling

Läs mer om biodling

Biväxter - Myntor / Myntasläktet (Mentha spp.)
Myntor, Myntasläktet (Mentha spp.) är ett växtsläkte i familjen kransblommiga växter. Arterna har ofta en Läs mer
Drönarram
Byggram eller Drönarram kallas inom biodling en typ Läs mer
Biodling - Bok - Kursplan
1994 fick Sveriges biodlare en ny lärobok Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: