Den godaste honungen är smaksatt av naturen
Ta den gula, smöriga försommarhonungen som doftar maskros och fruktblom. Honung från hallon, klöver och rallarros som ger högsommarens finstämda smaker. Eller varför inte lindens-, eller den aromrika ljungens honung.
Honung skördad från blommor som ger just den speciella smaken är ett mått på biodlarens skicklighet. Ett rikare sortiment ger uppskattning från konsumenterna och ett högre pris för honungen och biodlarens främsta uppgift är att tillfredställa konsumenten. Läs om hur du skördar sorthonung här.
Finsmakaren väljer honung med smak efter blomsort
Jämför honung med vin. Tänk om alla italienska viner hade samma etikett. Vilka förväntningar skulle det skapa hos konsumenten? Lågpris eller medelmåtta?
Locketiketter och sigill visar varan
Vi erbjuder möjlighet att visa upp en mångfald av honungens smaker i en klassisk serie locketiketter och sigill för olika honungssorter. Genom att visa skillnader i honungssmaken sprider du som biodlare kunskap om honungens mångfald. Utnyttja honungsburkens lock som blickfång och säljyta. Står burkarna tät som t.ex. på ett bord vid en marknad är locken viktiga för att kunna skilja sorterna åt.
Beställ här