En så kallad fjärilsrabatt lockar fjärilar, humlor och bin till trädgården. Nässlor och sälg är två växter som passar tidiga arter på våren. ”Det är inte så svårt att göra en fjärilsrabatt” säger P4 Västs trädgårdsexpert Peter Hilton. Lyssna hos SR.

En så kallad fjärilsrabatt lockar fjärilar, humlor och bin till trädgården. Nässlor och sälg är två växter som passar tidiga arter på våren. ”Det är inte så svårt att göra en fjärilsrabatt” säger P4 Västs trädgårdsexpert Peter Hilton. Lyssna hos SR.
Så här långt in på sommarhalvåret ser det bra ut för Norrbottens biodlare. Nu hoppas biodlarna på att vädret håller i sig för att bisamhällena ska klara sig. Läs/lyssna hos Sveriges Radio.
Tierps biodlarförening går på offensiven för att locka fler att börja med biodling. Föreningen har hos Jordbruksverket ansökt om ett projektbidrag på 370 000 kronor som man vill använda till utbildning och...
I Nepal och Indien finns världens farligaste bi. Biet är påtagligt aggressivt, med en gadd som med lätthet tränger igenom både kläder och hud. Se programmet hos UR.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer