Det nordiska biet försvann nästan helt från jordklotet under slutet 1900-talet. I de nordiska länderna försöker man nu återuppliva bistammen. Läs mer hos Yle.

Det nordiska biet försvann nästan helt från jordklotet under slutet 1900-talet. I de nordiska länderna försöker man nu återuppliva bistammen. Läs mer hos Yle.
För första gången har ett forskningsprojekt undersökt hur ett växtskyddsmedel inom gruppen neonikotinoider påverkar både honungsbin och vilda bin ute i jordbrukslandskapet. Studien visar att honungsbina klarar att...
Bjarne Bruce är biodlare från Lovisa men har också hand om två bikupor i Helsingfors centrum på uppdrag av Tyska kyrkan.
Se inslaget från Yle Morgonöppet på Youtube.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Allt fler väljer att börja med biodling i Halland. Harplinge biodlarförening har fått dubblera sina kurstillfällen för att möta efterfrågan. Lyssna hos Sveriges Radio.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer