Närproducerat är mer än en trend

Yle

Lokalproducerad energi håller på att bli ett hot för de stora bolagen. På sikt kan det också gälla lokalproducerad mat och lokala produkter, sade forskaren Björn Forsberg under ett hållbarhetsseminarium i Jakobstad.

– Vi kommer inte att kunna upprätthålla de stora globala strukturerna, transportsystemen och så vidare, i en framtid då vi inte har lika mycket energi att röra oss med. Jag tror inte att det här är något övergående. Vi ser ju samtidigt ett ökat intresse för närproducerad mat och hantverksmässig produktion av livsmedel. Folk blir biodlare och odlar mer själva över huvudtaget. Både på landet och inne i städerna.

Läs artikeln hos Yle.

PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.

Läs mer om biodling

Biväxter - Rysk lönn (Acer tataricum)
Rysk lönn (Acer tataricum) odlas ofta som prydnadsträd men Läs mer
Buckfastbi - Buckfast -Honungsbi
Buckfastbiet är en korsningsprodukt av honungsbin där Läs mer
Rammått
HLS, Halv LS, Halv L-S eller 1/2 Läs mer

Läs mer om biodling