Närproducerat är mer än en trend

Yle

Lokalproducerad energi håller på att bli ett hot för de stora bolagen. På sikt kan det också gälla lokalproducerad mat och lokala produkter, sade forskaren Björn Forsberg under ett hållbarhetsseminarium i Jakobstad.

– Vi kommer inte att kunna upprätthålla de stora globala strukturerna, transportsystemen och så vidare, i en framtid då vi inte har lika mycket energi att röra oss med. Jag tror inte att det här är något övergående. Vi ser ju samtidigt ett ökat intresse för närproducerad mat och hantverksmässig produktion av livsmedel. Folk blir biodlare och odlar mer själva över huvudtaget. Både på landet och inne i städerna.

Läs artikeln hos Yle.

Biodlingsföretagarna
Biodling

Läs mer om biodling

Trakékvalster. Foto: USDA, Public domain, via Wikimedia Commons.
Trakékvalster (Acarabis woodi) är en parasit som livnär Läs mer
Bidöd -Bidöden - Bihälsa - Honungsbi
Neonikotinoider är en grupp giftiga bekämpningsmedel som Läs mer
Raw honung / Rå honung
Andelsbiodling, andelsbigårdar eller andelshonung innebär att biodlare Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling