Närproducerat är mer än en trend

Yle

Lokalproducerad energi håller på att bli ett hot för de stora bolagen. På sikt kan det också gälla lokalproducerad mat och lokala produkter, sade forskaren Björn Forsberg under ett hållbarhetsseminarium i Jakobstad.

– Vi kommer inte att kunna upprätthålla de stora globala strukturerna, transportsystemen och så vidare, i en framtid då vi inte har lika mycket energi att röra oss med. Jag tror inte att det här är något övergående. Vi ser ju samtidigt ett ökat intresse för närproducerad mat och hantverksmässig produktion av livsmedel. Folk blir biodlare och odlar mer själva över huvudtaget. Både på landet och inne i städerna.

Läs artikeln hos Yle.

Biodling

Läs mer om biodling

Skälderhus-kupan
Skälderhus-kupan är en bikupa av vandrings-/uppstaplings-modell. Skälderhus-kupan liknar Töreboda-kupan men Läs mer
Drottningmärkning - Märka bidrottning med årsfärg och märkbur
Märkbur är ett biredskap som används inom biodling Läs mer
Varroakvalster - Varroa
Varroakvalster eller Varroa är kvalster som parasiterar på Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: