Sveriges biodlares riksförbund (SBR) har lämnat en motion till LRF för att få hjälp med att få Livsmedelsverket att agera mot märkningen av importerad honung. Biodlare vill att ursprungsmärkningen blir mer tydlig. Läs mer hos SVT.

Sveriges biodlares riksförbund (SBR) har lämnat en motion till LRF för att få hjälp med att få Livsmedelsverket att agera mot märkningen av importerad honung. Biodlare vill att ursprungsmärkningen blir mer tydlig. Läs mer hos SVT.
Lidingö stad vill gynna pollinatörer som humlor och bin. Samtidigt har naturliga ängar skövlats långt före midsommar. – En ödslig känsla, säger Fanny Kempe i samrådsgruppen Naturnätverket. Läs mer hos Mitt i.
Dick Harrison berättar om hur bakverken såg ut och smakade förr i tiden. Honung var såklart det stora sötningsmedlet.
Läs artikeln hos SvD.
Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) har beviljat undantagstillstånd för användning av produkterna Elado FS 480 och Cruise OSR för betning av oljeväxtfrön. Tillståndet gäller säden som sås våren 2016. Finlands...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer