Grännaortens biodlarförening har hunnit bli hundra år och det firas med en jubileumsutställning på museet. – Vi måste hålla den här kunskapen vid liv, säger Sture Käll som är ordförande. Läs mer hos JP.se.

Grännaortens biodlarförening har hunnit bli hundra år och det firas med en jubileumsutställning på museet. – Vi måste hålla den här kunskapen vid liv, säger Sture Käll som är ordförande. Läs mer hos JP.se.
I Höganäs äter man sedan länge Christine och Lars Rosenquists hälsosamma honung på mackan. Från i höst finns den på Systembolaget som den ädla drycken mjöd. Under vintern har ett tiotal Yrkesbiodlare runt om i landet...
Som att det inte räckte med den vanliga sommarplågan. Nu varnas för en ny aggressiv getingart (Sammetsgetingen Vespa velutina) som jagar i flock och bygger bon stora som badbollar. ”De gör massangrepp”, säger...
Den 1:a oktober klockan 14.30 – 16.00 bjuder Litorina folkhögskola i Karlskrona till en fri föreläsning – “Bin till nytta och nöje” av biodlaren Johann Lang. Läs mer hos Litorina. Läs boken Bin till nytta och nöje...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer