Det verkar bli en mager honungsskörd i år. Det kalla och regniga vädret gör att bina ogärna ger sig ut, för att hämta nektar från blommorna och då blir det sämre med honung skriver P4 Dalarna.

Det verkar bli en mager honungsskörd i år. Det kalla och regniga vädret gör att bina ogärna ger sig ut, för att hämta nektar från blommorna och då blir det sämre med honung skriver P4 Dalarna.
Kemisk besprutning, angrepp från kvalster och hög ålder fick antalet biodlare att minska under en period, men sedan några år tillbaka ökar intresset för varje år. Läs mer hos Gästriklands Tidning. Bli biodlare Läs boken...
Tidigare forskning har antagit att insekter på nordliga breddgrader skulle klara ett varmare klimat bra, kanske till och med gynnas av det. Men det här är fel, visar forskare från Uppsala universitet, Lunds universitet...
I Skillinge och Brantevik har humlepälsbiet sin enda förekomst i hela Sverige. Hela parken är olämplig för biodling med tanke på barnen, skriver den fritidsboende Skillingebon. Ystads Allehanda (betalning/prenumeration...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer