Honung och biodling från förr i ny kunskapsbank

matkult.se

Honungsdricka från Värmland, mjöd från Blekinge och lös pepparkaka med honung från Ångermanland. Den söta honungen har varit eftertraktad i hela mänsklighetens historia. På 1800-talet användes den bland annat som sötningsmedel och till honungsdricka. På Matkult.se står Sveriges traditionella matkultur och hundraåriga recept på menyn. Det finns en hel del läsvärt om biodling och honung samlat under fliken Honung.

Biodling

Läs mer om biodling

Bitillsyn
Bitillsyn betyder att biodlingen i Sverige regleras Läs mer
Biväxter - Raps (Brassica napus)
Viktiga nektarkällor för honungsbin är t.ex. oljeväxter, Läs mer
Biväxter - Luktviol (Viola odorata)
Luktviol (Viola odorata) växer i södra och mellersta Sverige. Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: