Honungsdricka från Värmland, mjöd från Blekinge och lös pepparkaka med honung från Ångermanland. Den söta honungen har varit eftertraktad i hela mänsklighetens historia. På 1800-talet användes den bland annat som sötningsmedel och till honungsdricka. På Matkult.se står Sveriges traditionella matkultur och hundraåriga recept på menyn. Det finns en hel del läsvärt om biodling och honung samlat under fliken Honung.
Du kanske också gillar
Företaget som omsätter 7 miljoner – genom att ta biologisk mångfald till stan
Med “Veckans målgörare” lyfter VA svenska bolag som bidrar till att världen går i mål med FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Ett av dem är hållbara ekosystem och biologisk mångfald – något det svenska...
Miljöpris till Krokstrands Bigårdar
Åsa Wiklund och Mats Larsson som driver Krokstrands bigårdar fick på världsmiljödagen 5 juni ta emot Strömstads Centerkrets utmärkelse Guldklövern, skriver Strömstads Tidning. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och...
Svar på skriftlig fråga angående ursprungsmärkning av honung i Sverige
Svar på fråga 2014/15:520 av Jens Holm (V) Ursprungsmärkning av honung i Sverige Jens Holm har frågat mig om jag avser att vidta några åtgärder för förändring så att all honung i Sverige ska märkas med ursprungsland...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
ALLT OM BIODLING
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.