Honung och biodling från förr i ny kunskapsbank

matkult.se

Honungsdricka från Värmland, mjöd från Blekinge och lös pepparkaka med honung från Ångermanland. Den söta honungen har varit eftertraktad i hela mänsklighetens historia. På 1800-talet användes den bland annat som sötningsmedel och till honungsdricka. På Matkult.se står Sveriges traditionella matkultur och hundraåriga recept på menyn. Det finns en hel del läsvärt om biodling och honung samlat under fliken Honung.

Biodlingsföretagarna
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Biodling

Läs mer om biodling

Biväxter - Åkertistel (Cirsium arvense)
Åkertistel (Cirsium arvense) är vanlig i nästan hela Sverige, Läs mer
Varroanedfall - Varroa - Varrokvalster - Bihälsa - Biodling
Varroanedfall kallas det inom biodling när biodlare kontrollerar nedfall Läs mer
Biväxter - Rosenskära (Cosmos bipinnatus)
Rosenskära (Cosmos bipinnatus) är en sommarplanta härstammar från sydvästra USA och Mexiko. Rosenskära blommar rikligt Läs mer
Svensk honung
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett

Nyhetsinlägg om biodling