Den godaste honungen är smaksatt av naturen
Ta den gula, smöriga försommarhonungen som doftar maskros och fruktblom. Honung från hallon, klöver och rallarros som ger högsommarens finstämda smaker. Eller varför inte lindens-, eller den aromrika ljungens honung.
Honung skördad från blommor som ger just den speciella smaken är ett mått på biodlarens skicklighet. Ett rikare sortiment ger uppskattning från konsumenterna och ett högre pris för honungen och biodlarens främsta uppgift är att tillfredställa konsumenten. Läs om hur du skördar sorthonung här.
Finsmakaren väljer honung med smak efter blomsort
Jämför honung med vin. Tänk om alla italienska viner hade samma etikett. Vilka förväntningar skulle det skapa hos konsumenten? Lågpris eller medelmåtta?

Honungssigillet visar varan
Honungssigillet erbjuder möjlighet att visa upp en mångfald av honungens smaker i en serie sigill för sex olika honungssorter. Dessa är Försommarhonung, Sommarhonung, Sensommarhonung med Lind, Hösthonung, Ljunghonung, Flytande honung samt ett neutralt sigill – Svensk Honung smaksatt av naturen. Genom att visa skillnader i honungssmaken sprider du som biodlare kunskap om honungens mångfald.

Ytterligare fördelar
Ett sigill garanterar att förpackningen är obruten. Den som säljer direkt till konsument på marknader eller i egen butik och utan mellanhänder ansvarar direkt inför kunden. Här är locket viktigt, det är det som måste säkras samtidigt som det är blickfång och en säljyta som informerar.
Beställ sigill på www.honungssigillet.se