Svensk honung - Sorthonung
Den godaste honungen är smaksatt av naturen

Ta den gula, smöriga försommarhonungen som doftar maskros och fruktblom. Honung från hallon, klöver och rallarros som ger högsommarens finstämda smaker. Eller varför inte lindens-, eller den aromrika ljungens honung.

Honung skördad från blommor som ger just den speciella smaken är ett mått på biodlarens skicklighet. Ett rikare sortiment ger uppskattning från konsumenterna och ett högre pris för honungen och biodlarens främsta uppgift är att tillfredställa konsumenten. Läs om hur du skördar sorthonung här.

Finsmakaren väljer honung med smak efter blomsort

Jämför honung med vin. Tänk om alla italienska viner hade samma etikett. Vilka förväntningar skulle det skapa hos konsumenten? Lågpris eller medelmåtta?

Honungssigillet - Sigill för din honung

Honungssigillet – Sigill för din honung

Honungssigillet visar varan

Honungssigillet erbjuder möjlighet att visa upp en mångfald av honungens smaker i en serie sigill för sex olika honungssorter. Dessa är Försommarhonung, Sommarhonung, Sensommarhonung med Lind, Hösthonung, Ljunghonung, Flytande honung samt ett neutralt sigill – Svensk Honung smaksatt av naturen. Genom att visa skillnader i honungssmaken sprider du som biodlare kunskap om honungens mångfald.

Utnyttja honungsburkens lock som blickfång och säljyta

Utnyttja honungsburkens lock som blickfång och säljyta. Står burkarna tät som t ex på ett bord vid en marknad är locken viktiga för att kunna skilja sorterna åt.

Ytterligare fördelar

Ett sigill garanterar att förpackningen är obruten. Den som säljer direkt till konsument på marknader eller i egen butik och utan mellanhänder ansvarar direkt inför kunden. Här är locket viktigt, det är det som måste säkras samtidigt som det är blickfång och en säljyta som informerar.

Beställ sigill på www.honungssigillet.se

 

PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.

Läs mer om biodling

BIväxter - Vit sötväppling (Melilotus albus)
Här finns filmer om biväxter, dragväxter och Läs mer
Raw honung / Rå honung
Andelsbiodling, andelsbigårdar eller andelshonung innebär att biodlare Läs mer
Töreboda-kupan
Töreboda-kupan är en svensktillverkad bikupa av vandrings-/uppstaplingsmodell som finns både Läs mer

Läs mer om biodling