På Lilla Kungsladugården där Nyköpings biodlarförening håller till finns det fem kupor med 40-50 000 bin i varje. Men det ser inte ut att bli särskilt mycket honung från dem i år, skriver SN.

På Lilla Kungsladugården där Nyköpings biodlarförening håller till finns det fem kupor med 40-50 000 bin i varje. Men det ser inte ut att bli särskilt mycket honung från dem i år, skriver SN.
Den 16 maj delar NSR ut priset Årets Kretslöpare på NSR-dagen i Helsingborg. Utmärkelsen går i år till Nordvästra Skånes biodlarförening för deras viktiga arbete med att hålla växternas biologiska kretslopp vid liv. Läs...
Nu lanserar Sigtunas hotellsamarbete för en hållbar destination sitt eget rabarbermjöd. Med smak av lokal rabarber och honung från 15 egna bikupor kan man nu erbjuda ett halvtorrt mjöd med doft av honung och...
På Kuba används inga bekämpningsmedel, något som har gynnat öns bipopulationer så pass att ekologiskt producerad honung nu är en av landets viktigaste exportvaror. Ett utökat handelsutbyte med USA har dock ökat risken...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer