Biodlare från Blekinge förser forskare på Lunds Universitet med bin. Forskarna vill hitta ett alternativ till penicillin – och råda bot på den multiresistenta bakterien. Läs mer hos SVT.

Biodlare från Blekinge förser forskare på Lunds Universitet med bin. Forskarna vill hitta ett alternativ till penicillin – och råda bot på den multiresistenta bakterien. Läs mer hos SVT.
Det har varit gynnsamt för biodlare i år. Det vittnar Ulla-Britt Bäck om. Hon är biodlare i Alvastra biodlareförening i Ödeshög och har slagit honungsrekord. Hon berättar att det kan vara svårt att leverera. Lyssna hos...
Albin Ljudén och Victor Olsmats går båda sista året på Lundellska Skolan i Uppsala. I höst driver de som valfri gymnasiekurs företaget Bivaxfabriken UF och vid terminsstarten var de redan i full gång med försäljningen...
Både vilda och odlade humlor har stor betydelse för den svenska livsmedelsproduktionen genom att de pollinerar viktiga grödor som tomater, äpplen, och jordgubbar. Sedan 1990-talet har Sverige infört odlade humlor från...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer