ALLT OM BIODLING
Biväxter - Äpple (Malus domestica)

Äpple

Äpple eller Apel (Malus domestica) är ett av de mest odlade fruktträden. Äppelblommorna ger bra med nektar och pollen till samlande honungsbin och andra insekter. ’

I äppelodlingar är honungsbin mer eller mindre standard för pollinering och bättre äppelskörd. Vädret är dock avgörande för en lyckad pollinering. Det kan vid gynnsamma förhållanden bli ett överskott till biodlaren i form av försommarhonung men honungsbin behöver oftast denna tidiga honung för eget behov.

Äpplen är ett absolut måste i trädgården och anses vara nyttigt och kan används färska eller torkade till en mängd saker som t.ex. äppelmos, äppelpaj, äppelkaka, äppelstrudel, äppelflan, äppelgelé, äppeltoast, äppelmust mm.

Mustning är ett fint sätt att ta tillvara på sina äpplen. Birgitta Augustesen på Stavtorps berättar om sitt musteri i Malmköping i hjärtat av Sörmland. Birgitta är en erfaren biodlare som kombinerar biodlingen med musteri, tillverkning av saft, sylt och bärdrycker mm.

Värde som biväxt

Nektar: 2
Pollen: 3
Honungsdagg: 0

Blomningstid

maj, juni

Mer information

Honungsetiketter / Honungsetikett Honungsetikett / honungsetiketter Svensk Honung Etikett Honungsbroschyr - Honung broschyr

vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

error: