Antalet pollinerande insekter som bin och humlor har minskat dramatiskt världen över. Matproduktionen påverkas men även frukt- och bärskörd i våra trädgårdar. Läs mer hos SVT.

Antalet pollinerande insekter som bin och humlor har minskat dramatiskt världen över. Matproduktionen påverkas men även frukt- och bärskörd i våra trädgårdar. Läs mer hos SVT.
Bina stortrivs i sommarhettan. Det innebär förstås att biodlarna jublar. “Skörden blir stor”, säger Olle Bohman, Skelleftehamn, ordförande för biodlarföreningen i länet. Läs mer hos Norran. Bli biodlare Läs...
I flera år har perioder av bidödlighet uppstått nära djuruppfödning i olika regioner i Frankrike. För att bättre förstå dessa fenomen beställde National Union of French Apiculture (UNAF), medlem av BeeLife, en rapport...
Antalet biodlare i landet ökar. Allt oftare odlas bina i storstadsmiljö och en av Göteborg lokala odlingar finns i Utby där Per Hallman tillsammans med några vänner börjat odla den viktiga insekten. Lyssna hos Sveriges...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer