Antal företag som sysslar med lokal livsmedelsförädling ökar när fler konsumenter efterfrågar närodlade och ursprungsmärkta varor. Det visar de senaste siffrorna från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Den vanligaste försäljningskanalen är gårdsbutiker.
Du kanske också gillar
Arbetslösa får gå kurs i biodling – ska locka att börja på egen hand
Det är stor brist på biodlare i landet – därför startas till våren en ny utbildning i Vimmerby. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Bisam – arbetsintegrerat socialt biodlingsföretag
I Skåne har runt 12 000 personer varit arbetslösa i över två år. För många skulle så kallade “sociala företag” vara en väg in i arbetslivet. – Det är slöseri med mänsklig kapacitet att ge bidrag till...
Mjödhamnen inleder samarbete med Juvinum
Mjödhamnen inleder under veckan ett samarbete med Juvinum i ett försök att på ett naturligt sätt kunna nå ut till krögare i stockholmsområdet. Juvinum kommer kunna erbjuda serien av säsongsmjöd – Sommar, Vinter och Höst...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
ALLT OM BIODLING
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.