ALLT OM BIODLING
Mjöd - Höst - Dalafröjd

Två nya Mjöd från Mjödhamnen

Under september lanseras två mjöd i Systembolagets nya TSLS (Tillfälligt sortiment lokalt och småskaligt) – Höst och Dalafröjd. 

Höst är det mest rödvinsliknande Mjödhamnen har gjort och blir årets stora nyhet på Stockholm Beer and Whisky Festival. Torrt och kraftfullt med främst blåbär, men även svarta vinbär och fläderbär. Dalafröjd ligger någonstans mittemellan Sommar och Lingonlunda, plus en häftig kryddighet från bruna senapsfrön.

Höst
Vilda blåbär dominerar grunden i denna sträva, djupt röda mjödblend som för tankarna till ett kraftigt, men väl avrundat rött vin. Blåbär, honung och fläderbär blandas i en mjuk, återhållsam nyans varur syran från svarta vinbär framträder med lite attityd. Marianne Wallberg, arrangör av dryckesevenemang och rödvinsälskare har hjälpt oss sammanfatta hösten när honung från Sörmlands slätter och Bergslagens skogar tillåts samspela med en stor mängd norrländska blåbär, svarta vinbär och fläderbär i en dryck som passar jakt-, svamp- och skördesäsongens läckerheter.

Produktsida hos Mjödhamnen.
Beställ ”Höst” hos Systembolaget.

Dalafröjd
Skördefest i södra Dalarna presenterar en halvtorr blend av ren, torr mjöd gjord på honung från Familjen Laby i Hedemora och en sötare mjöd med tallskott som lagrats med färskpressade lingon. Den slutgiltiga blenden har i en veckas tid fått sällskap av bruna senapsfrön. Allt är skördat i Dalarna. Idén till mjödet kan tillskrivas LissEllas senaps passionerade smakutvecklare. Drycken finner god balans mellan den torra mjödens vinlika inslag, senapens eldighet och lingonens syra. Det blir till en fröjd i glaset.

Produktsida hos Mjödhamnen.
Beställ ”Dalafröjd” hos Systembolaget.

Följ oss

Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: