Två nya Mjöd från Mjödhamnen

Mjöd - Höst - Dalafröjd

Under september lanseras två mjöd i Systembolagets nya TSLS (Tillfälligt sortiment lokalt och småskaligt) – Höst och Dalafröjd. 

Höst är det mest rödvinsliknande Mjödhamnen har gjort och blir årets stora nyhet på Stockholm Beer and Whisky Festival. Torrt och kraftfullt med främst blåbär, men även svarta vinbär och fläderbär. Dalafröjd ligger någonstans mittemellan Sommar och Lingonlunda, plus en häftig kryddighet från bruna senapsfrön.

Höst
Vilda blåbär dominerar grunden i denna sträva, djupt röda mjödblend som för tankarna till ett kraftigt, men väl avrundat rött vin. Blåbär, honung och fläderbär blandas i en mjuk, återhållsam nyans varur syran från svarta vinbär framträder med lite attityd. Marianne Wallberg, arrangör av dryckesevenemang och rödvinsälskare har hjälpt oss sammanfatta hösten när honung från Sörmlands slätter och Bergslagens skogar tillåts samspela med en stor mängd norrländska blåbär, svarta vinbär och fläderbär i en dryck som passar jakt-, svamp- och skördesäsongens läckerheter.

Produktsida hos Mjödhamnen.
Beställ ”Höst” hos Systembolaget.

Dalafröjd
Skördefest i södra Dalarna presenterar en halvtorr blend av ren, torr mjöd gjord på honung från Familjen Laby i Hedemora och en sötare mjöd med tallskott som lagrats med färskpressade lingon. Den slutgiltiga blenden har i en veckas tid fått sällskap av bruna senapsfrön. Allt är skördat i Dalarna. Idén till mjödet kan tillskrivas LissEllas senaps passionerade smakutvecklare. Drycken finner god balans mellan den torra mjödens vinlika inslag, senapens eldighet och lingonens syra. Det blir till en fröjd i glaset.

Produktsida hos Mjödhamnen.
Beställ ”Dalafröjd” hos Systembolaget.

Biodling
Biodlingsföretagarna

Läs mer om biodling

Biväxter - Svartkämpar (Plantago lanceolata)
Kämpar eller Grobladssläktet (Plantago spp.) är ett släkte örter i familjen grobladsväxter. Släktet har Läs mer
Biväxter - Stjärnflocka (Astrantia major)
Stjärnflocka (Astrantia major) är odlas ofta som prydnadsväxt Läs mer
Parningssamhälle - Bisamhälle - Biodling
Parningssamhälle är ett litet bisamhälle skapat av biodlaren Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling