Tre nya mjöd lanserades nyligen av Mjödhamnen, Svarta Tranan ett sött kraftfullt och bärigt som passar som sommardrink, Ängens Dagg ett vanligt mjöd på vitklöverhonung från Värmland och Sunnan ett friskt, torrt och fruktigt havtornsmjöd.

Tre nya mjöd lanserades nyligen av Mjödhamnen, Svarta Tranan ett sött kraftfullt och bärigt som passar som sommardrink, Ängens Dagg ett vanligt mjöd på vitklöverhonung från Värmland och Sunnan ett friskt, torrt och fruktigt havtornsmjöd.
Vi har bett Livsmedelsverket att tydligt klargöra vad som är nytt gällande märkning av honung: Textstorlek. På alla etiketter som är större än 80 kvadratcentimeter måste ett litet x vara minst 1,2 mm högt. På mindre...
Han har blivit stucken hundratals gånger. Men det största hotet mot biodlarverksamheten är inte vassa gaddar, utan lömska kvalster som utplånar hela samhällen. – En dag låg mina bin döda, säger biodlaren Roland Persson...
Enligt ett nytt EU-direktiv ska de humlor och bin som används inom livsmedelsproduktionen föras in i ett landsomfattande register. Orsaken är att man vill förbättra beredskapen att bekämpa smittosamma sjukdomar. Läs...
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Läs mer