Tre nya mjöd lanserades nyligen av Mjödhamnen, Svarta Tranan ett sött kraftfullt och bärigt som passar som sommardrink, Ängens Dagg ett vanligt mjöd på vitklöverhonung från Värmland och Sunnan ett friskt, torrt och fruktigt havtornsmjöd.

Tre nya mjöd lanserades nyligen av Mjödhamnen, Svarta Tranan ett sött kraftfullt och bärigt som passar som sommardrink, Ängens Dagg ett vanligt mjöd på vitklöverhonung från Värmland och Sunnan ett friskt, torrt och fruktigt havtornsmjöd.
När 25-åriga Lovisa Bengtsson beslutade sig för att bli biodlare hade hon aldrig sett en bikupa. Men hon lyssnade på magkänslan och gjorde en chansning. – Nu känns det helt rätt, säger hon.
Läs artikeln hos Norra Skåne.
Nu börjar bina gå i vinterdvala men i somras surrade det av liv runt den nya bikupan på Aludden. Bientusiasterna som placerade ut kupan har nyligen fått en honungsslunga, och nu har den första honungen slungats. Läs mer...
Den kalla våren och försommaren har gjort att årets skörd av honung kommer att halveras i Västernorrland och på andra håll, jämfört med ett normalår och det här är ett hårt slag mot många biodlare. Läs mer hos SVT.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer