På Engelbrektsskolan i centrala Stockholm har man tagit in bin som en del av undervisningen i naturvetenskap – och de nya bikuporna på skolans tak ingår i ett internationellt forskningsprojekt.
https://vimeo.com/138192838
På Engelbrektsskolan i centrala Stockholm har man tagit in bin som en del av undervisningen i naturvetenskap – och de nya bikuporna på skolans tak ingår i ett internationellt forskningsprojekt.
https://vimeo.com/138192838
Levande naturkunskap när den är som bäst. När Jan-Erik Jansson gick pension fick han lite tid över. Den valde han att lägga på sina älskade bin och sitt barnbarns klass på Fritunaskolan. Nu skördar man frukterna av det...
Biodlingen världen över är för närvarande hotad av många negativa faktorer. Jordbruket, förstörelsen av naturliga miljöer, föroreningen av bifoder blandat med bekämpningsmedel, bisjukdomar, och den ökande medelåldern...
Tidig blomning har gjort att bina producerat mycket honung i sommar men nu i höst är det ovanligt lite nektar i naturen. Nu är det risk att beståndet krymper. Se inslaget hos SVT. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer