Hälften av honungen som äts i Sverige är importerad. Men nu försöker svenska biodlare utöka sina marknadsandelar. Och svensk honung är uppskattad även om den är mycket dyrare. Det visar Smålandsnytts blindtest.

Hälften av honungen som äts i Sverige är importerad. Men nu försöker svenska biodlare utöka sina marknadsandelar. Och svensk honung är uppskattad även om den är mycket dyrare. Det visar Smålandsnytts blindtest.
Enligt WWF så är det krisläge för svenska humlor och bin. Vilda pollinatörer är utsatta, inte bara genom neonikotinoider utan nu visar enligt en ny forskningsstudie vid Harvard att pollinatörerna är hotade genom de...
Biodlarna har aldrig varit så många i Nacka och Värmdö som nu. Deras 100 000-tals nektarsamlare ger inte bara honung, utan ger mer frukt i trädgården och skapar ett socialt liv i Wermdö skepplags biodlareförening. Läs...
Ett trettiotal högstadieelever på Bergundaskolan i Växjö dissekerar bin för att hjälpa forskare att titta närmare på binas hälsa. Att vi människor äter upp binas honung och ger dem socker kan nämligen ha negativa...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer