Situationen på den internationella honungsmarknaden

Taylor & Francis

Biodlingen världen över är för närvarande hotad av många negativa faktorer. Jordbruket, förstörelsen av naturliga miljöer, föroreningen av bifoder blandat med bekämpningsmedel, bisjukdomar, och den ökande medelåldern bland biodlare påverkar branschen. Därutöver är honungsförfalskning ett område som är svårt att kontrollera och honung rankas som nr 3 bland matbedrägerierna i USA. Kina har de senaste 10 åren varje år fördubblat exporten av fruktosrelaterade produkter till de länder som producerar mest ”Honung” i världen. Efterfrågan på honung ökar världen över på grund av honungens hälsobringande egenskaper. USA toppar import-ligan med 166 477 ton (egen produktion 67 000 ton år 2012) men även Danmark sticker ut med 6 032 ton (egen produktion 3 000 ton år 2012). Referat från artikel av Norberto L. García, Bee World 95.

Filmer om biodling


Läs mer om biodling