Den kalla och blöta sommaren har gjort det svårt för honungsbina att samla nektar och göra honung, berättar biodlaren Petter Esberg som har kupor i Sunderbyn.

Den kalla och blöta sommaren har gjort det svårt för honungsbina att samla nektar och göra honung, berättar biodlaren Petter Esberg som har kupor i Sunderbyn.
Lantbrukare väntar spänt på om Mark- och miljödomstolen tänker ge ett förbjudet bekämpningsmedel klartecken eller ej. – Ett förbud är det enda rätta, säger biexperten Johan Wallin. Läs mer hos Ystads Allehanda. Bli...
I november går den första biavelskongressen av stapeln. Den äger rum på hotell Rådmannen i Alvesta den 9/11 kl 10-15. Bengt Nilgård föreläser om hur bekämpningsmedel inom jordbruket påverkar avelbina. Bert Trybom...
Det kalla och blåsiga vårvädret har varit tufft för alla honungsbin. Istället för att flyga ut och samla nektar har de mest suttit inne och kurat och honungsskörden efter vårblommorna blev mager för en del biodlare. Se...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer