I bigården hemma hos Leo De Geer är det inte bara honungsskörd som står på agendan. Även pollen är numera en hett eftertraktad vara som Leo skördar och säljer till såväl raw food-entusiaster som nyfikna marknadsbesökare. Lyssna hos Sveriges Radio.

I bigården hemma hos Leo De Geer är det inte bara honungsskörd som står på agendan. Även pollen är numera en hett eftertraktad vara som Leo skördar och säljer till såväl raw food-entusiaster som nyfikna marknadsbesökare. Lyssna hos Sveriges Radio.
Det kan bli brist på lokalproducerad honung i länet i höst. Biodlare i länet vittnar om bisamhällen som dött på grund av vädret, skriver Sveriges Radio.
Imidakloprid, ett nikotin-liknande bekämpningsmedel som används på grödor, ledde till förluster av bisamhällen i England och Wales, enligt regeringsstödd forskning. Läs artikeln hos The Guardian. Läs forskningsartikeln...
Biodlare är oroliga för många arter av bin och humlor håller på att dö ut på grund av för dålig kost och bekämpningsmedel. Krister Källén som är ordförande i Svenska biodlares riksförbund i Dalarna är bekymrad. Lyssna...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer