Den kyliga våren har gjort att bin haft svårt att överleva. Då blommorna inte kommit blom har det blivit brist på mat och biodlare har stödutfodrat.
Lyssna på inslaget med biodlare Erik Heedman hos Sveriges Radio.
Den kyliga våren har gjort att bin haft svårt att överleva. Då blommorna inte kommit blom har det blivit brist på mat och biodlare har stödutfodrat.
Lyssna på inslaget med biodlare Erik Heedman hos Sveriges Radio.
Med den rekordvarma våren blev följden också att honungen flödat. Därför vill vi i Biodlarna ge svenskarna det gyllene tipset att krydda midsommarens favorit – den röda jordgubben med söt nyslungad honung. Läs...
Intresseorganisationen Biodlarna står bakom nylanserade ”svärmtelefonen” som är ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa om man får syn på en bisvärm. Läs mer hos SR. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta...
På fredag ska det firas flerfaldigt i Bullaregården. Personal, pensionärer och en mängd insatser ska hyllas. Läs mer hos Strömstads Tidning.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.