På Fornbacka fritidsgård vill man få unga intresserade av ekologisk odling. – Honungen blev god, säger sjuårige Artin Kesenci som har fått prova biodling. Men det har inte varit ett optimalt år för varken bin eller grönsaker, skriver SVT.

På Fornbacka fritidsgård vill man få unga intresserade av ekologisk odling. – Honungen blev god, säger sjuårige Artin Kesenci som har fått prova biodling. Men det har inte varit ett optimalt år för varken bin eller grönsaker, skriver SVT.
Om vi fortsätter med den kemiskt intensiva jordbruksmodellen är det mycket möjligt att vi kan påverka våra pollinerande insekter till en sådan grad att vi når en global pollineringskris. Detta är den imaginära framtid...
Ett plastföretag har visat intresse för att flytta in i en tom lokal i Hällabäck. Men boende på orten är oroliga för vad det innebär, till exempel när det gäller utsläpp av farliga ämnen. – Lösningsmedel är sådant som...
Intresset för bikuporna i kyrkoruinerna i Visby innerstad har varit stort, säger Mikael Qwiberg som tagit initiativet till att placera bikupor på taken till tre ruiner och i självaste domkyrkans torn. – Jag har...
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Läs mer