Slovenien och Frankrike är båda erkända internationellt för kvaliteten på honung. Men deras relation med bin handlar inte bara om honungen. I båda dessa länder kämpar biodlare varje dag för att bevara den genetiska särarten hos de lokala bina, och man visar en stor respekt för de traditioner och metoder inom biodling som är förknippade med dessa bin. Se programmet hos UR.
Du kanske också gillar
Bin på skolan
Högt ovan Östermalms tak står en samling bikupor och honungsbin surrar stillsamt på väg in och ut i jakten på nektar. Kuporna ingår i projektet HOBOS Beebox. Biodlare är Daniel Bengtsson, Ma/NV-lärare och han berättar...
140 visningar
Förvaring och återbruk av slungade ramar – Biodling
Johann visar hur han förvarar slungade ramar och sätter tillbaka ett par skattlådor på bikuporna i bigården.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
944 visningar
Här dissekerar skolklassen bin: ”Som att skala räkor”
Ett trettiotal högstadieelever på Bergundaskolan i Växjö dissekerar bin för att hjälpa forskare att titta närmare på binas hälsa. Att vi människor äter upp binas honung och ger dem socker kan nämligen ha negativa...
94 visningar
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
Följ oss
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.