Bin dör men orsaken bakom är ett mysterium. Biodlaren Anders Möller förlorade fem av sex bisamhällen i våras. – Man blir orolig när det är fler odlare som drabbas av samma sak, säger han. Läs mer hos kkuriren.se.

Bin dör men orsaken bakom är ett mysterium. Biodlaren Anders Möller förlorade fem av sex bisamhällen i våras. – Man blir orolig när det är fler odlare som drabbas av samma sak, säger han. Läs mer hos kkuriren.se.
Gröna sädesfält och kortklippta gräsmattor gör inte bina glada, de vill ha mångfald och blommande växter som äppelträd, bärbuskar och lavendel. I Sverige finns det ungefär 300 arter som alla är viktiga för pollination...
I november går den första biavelskongressen av stapeln. Den äger rum på hotell Rådmannen i Alvesta den 9/11 kl 10-15. Bengt Nilgård föreläser om hur bekämpningsmedel inom jordbruket påverkar avelbina. Bert Trybom...
Nu är de 102 stycken. Aldrig förr har Sydvästra Skånes biodlareförening haft så många medlemmar. Många har hört om bidöden och vill hjälpa till att säkra pollinering av växter. – Alla växter som bär frukt måste...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer