Rätt pollinering är en förutsättning för god skörd. Därför rekryterar Kiviks Musteri nu 2 miljoner bin för det viktiga jobbet att pollinera sina drygt 100.000 äppelträd. Läs pressmedelandet från Kiviks Musteri.

Rätt pollinering är en förutsättning för god skörd. Därför rekryterar Kiviks Musteri nu 2 miljoner bin för det viktiga jobbet att pollinera sina drygt 100.000 äppelträd. Läs pressmedelandet från Kiviks Musteri.
Att utsättas för en cocktail av kemikalier i maten är betydligt mer riskfyllt än när det handlar om en i taget. Det slår en ny dansk studie fast. Professor Kristian Syberg vid Roskilde Universitet menar att detta måste...
Honungsbin kan konkurrera ut de vilda solitärbina på platser där blommorna inte räcker till. Så här ser du till att bikupan inte förstör mångfalden, skriver Corren.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
En kall vår har gjort att bina inte trivs och att honungsskörden kan bli liten i år. Säsongen är förskjuten på grund av kylan och vätan. Läs mer och lyssna hos Sveriges Radio. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer