Vilka matprodukter är specifika för Sveriges olika regioner? Vilka är våra traditionella matråvaror? Hur kan olika platsers attraktionskraft stärkas av att produkter därifrån har beteckningar som är skyddade av EU? Jordbruksverket lanserar nu en webbaserad kunskapsbank, Smaka Sverige, som har svaren.
Du kanske också gillar
Biodlarkonferensen 2021: Håkan Albrektsson, Österlenhonung
Håkan Albrektsson från Österlenhonung berättar om sin affärsverksamhet där han bland annat hyr ut sina bin för pollineringsuppdrag i fruktodlingarna på Österlen, på Biodlingsföretagarnas årliga Biodlarkonferens 2021...
Vaccin för bin
Forskare har nu kommit på hur honungsbin lyckas ge sina larver immunitet mot vissa sjukdomar. Upptäckten kan leda till världens första insektsvaccin. Läs mer och lyssna hos Sveriges Radio samt Science Daily. Bli...
Rekorddrottning ger 100 kilo honung
Den unga drottningen är parad på Hallands Väderö där förhållandena för arten Ligustica-bin är särskilt bra. Nu väntar en rekordproduktion av honung – tre gånger så mycket som i en vanlig bikupa i Halland, skriver SVT...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
Följ oss
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.