De första humlorna har fått nummerlappar på ryggen. De är först ut att märkas i en studie om hur vilda bin utnyttjar raps. Bakom studien står bland andra Johanna Yourstone, skriver Sveriges Radio.

De första humlorna har fått nummerlappar på ryggen. De är först ut att märkas i en studie om hur vilda bin utnyttjar raps. Bakom studien står bland andra Johanna Yourstone, skriver Sveriges Radio.
– Vi hittade omkring fem ton av en produkt som angavs vara blandad honung, men det innehöll majssirap och honungsarom, säger Pontus Elvingsson, statsinspektör vid Livsmedelsverket, till TT. Läs nyheter hos Svenska...
I Valdemarsvik har man genom ett biodlarprojekt för asylsökande försökt att göra integrationsprocessen lite intressantare. – Det man gör med händerna brukar ofta sätta sig, så även med svenskan, säger...
Biodlare riskerar att bli lagbrytare i takt med att genmodifierade grödor blir allt vanligare. Biodlarna kan inte längre garantera att deras honung är helt fri från GMO.
Läs och lyssna hos Sveriges Radio.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer