jämförelse av exponering för bekämpningsmedelsrester

SLU

I ett arbete inom ramen för kandidatprogrammet i nutrition vid Karolinska Institutet och Stockholms universitet har Katarina Beckman jämfört exponeringen för bekämpningsmedelsrester om man äter ekologiska, svenskodlade konventionella eller importerade konventionella frukt, bär och grönsaker.

Den sammanlagda exponeringen var cirka 7 gånger högre vid konsumtion av importerade konventionella produkter än vid konsumtion av svenska konventionella produkter, som i sin tur var ca 70–1200 gånger högre än vid konsumtion av ekologiska produkter.

Läs mer hos SLU.

Biodlingsföretagarna
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Biodling

Läs mer om biodling

Felflykt - Biodling
Felflykt eller felflygning kallas det inom biodling Läs mer
Biväxter - Gul fetknopp (Serum acre)
Gul fetknopp (Serum acre) växer tätt på soliga platser. Läs mer
Biväxter - Lönn (Acer platanoides)
Lönn (Acer platanoides) är ett träd som kan bli 30 Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling