jämförelse av exponering för bekämpningsmedelsrester

SLU

I ett arbete inom ramen för kandidatprogrammet i nutrition vid Karolinska Institutet och Stockholms universitet har Katarina Beckman jämfört exponeringen för bekämpningsmedelsrester om man äter ekologiska, svenskodlade konventionella eller importerade konventionella frukt, bär och grönsaker.

Den sammanlagda exponeringen var cirka 7 gånger högre vid konsumtion av importerade konventionella produkter än vid konsumtion av svenska konventionella produkter, som i sin tur var ca 70–1200 gånger högre än vid konsumtion av ekologiska produkter.

Läs mer hos SLU.

Biodlingsföretagarna
Biodling

Läs mer om biodling

Drönarcell
Drönarceller använder honungsbin i bisamhället för att Läs mer
Bisvärm, svärm, svärmning - Honungsbin - bisamhälle
Bisvärm, svärm eller svärmning kallas inom biodling det som Läs mer
Biväxter - Styvmorsviol (Viola tricolor)
Styvmorsviol (Viola tricolor) finns i hela landet, vanligast Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling