ALLT OM BIODLING
SLU

jämförelse av exponering för bekämpningsmedelsrester

I ett arbete inom ramen för kandidatprogrammet i nutrition vid Karolinska Institutet och Stockholms universitet har Katarina Beckman jämfört exponeringen för bekämpningsmedelsrester om man äter ekologiska, svenskodlade konventionella eller importerade konventionella frukt, bär och grönsaker.

Den sammanlagda exponeringen var cirka 7 gånger högre vid konsumtion av importerade konventionella produkter än vid konsumtion av svenska konventionella produkter, som i sin tur var ca 70–1200 gånger högre än vid konsumtion av ekologiska produkter.

Läs mer hos SLU.

Honungsetiketter / Honungsetikett Honungsetikett / honungsetiketter Svensk Honung Etikett Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM BIODLING

Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING

Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: