jämförelse av exponering för bekämpningsmedelsrester

SLU

I ett arbete inom ramen för kandidatprogrammet i nutrition vid Karolinska Institutet och Stockholms universitet har Katarina Beckman jämfört exponeringen för bekämpningsmedelsrester om man äter ekologiska, svenskodlade konventionella eller importerade konventionella frukt, bär och grönsaker.

Den sammanlagda exponeringen var cirka 7 gånger högre vid konsumtion av importerade konventionella produkter än vid konsumtion av svenska konventionella produkter, som i sin tur var ca 70–1200 gånger högre än vid konsumtion av ekologiska produkter.

Läs mer hos SLU.

Biodling

Läs mer om biodling

Biväxter - Gurkört (Borago officinalis)
Gurkört (Borago officinalis) odlas som prydnadsväxt, kryddväxt och foderväxt. Läs mer
Biväxter - Rosenmynta (Clinopodium grandiflora)
Rosenmynta (Calamintha grandiflora) är en perenn ört som har en Läs mer
BIväxter - Vit sötväppling (Melilotus albus)
Sötväpplingar (Melilotus spp.) är ett släkte i familjen ärtväxter. Släktet har ett tjugotal Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: