Fuskhonung har blivit allt mer uppmärksammat de senaste åren och enligt granskningar från EU är stora delar av den honung som vi importerar är utblandad. Lars Hellander, ordförande för Dalarnas biodlarförening, berättar om hur kunder kan bli lurade av den importerade honungen. Lyssna hos SR.
Du kanske också gillar
Butiken fortsätter göra egen honung
Förra sommaren valde Ica Maxi i Västervik att satsa på egen biodling. Satsningen var lyckad, och nu väljer man att utöka bisamhället, skriver vt.se.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
79 visningar
jämförelse av exponering för bekämpningsmedelsrester
I ett arbete inom ramen för kandidatprogrammet i nutrition vid Karolinska Institutet och Stockholms universitet har Katarina Beckman jämfört exponeringen för bekämpningsmedelsrester om man äter ekologiska, svenskodlade...
57 visningar
Nya surrande stadsbor
Intresset för biodling ökar. Det märker Yngve Karlsson, biodlare sedan trettiosju år. Fler söker till hans kurser och medelåldern på kursdeltagarna sjunker. Den nya generationen biodlare väljer allt oftare att placera...
58 visningar
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
Följ oss
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.