Klimatförändringarna kan förvirra pollinerande insekter så att de vaknar långt innan det finns blommor att suga nektar från. Men humlor har ett äss i rockärmen, enligt en ny studie. Läs mer hos SvD och Science.

Klimatförändringarna kan förvirra pollinerande insekter så att de vaknar långt innan det finns blommor att suga nektar från. Men humlor har ett äss i rockärmen, enligt en ny studie. Läs mer hos SvD och Science.
Torsdagen den 20 april föreläser Tobias Olofsson, även kallad ”Doktor Honung”, i biblioteket på Munka folkhögskola från klockan 19. Läs mer hos HD.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Den kalla våren har ställt till det för de lokala biodlarna i Borås. Kylan har gjort att bina inte har kunnat samla in tillräckligt med mat från växtriket, vilket i sin tur ger mindre honung. Läs mer och lyssna hos...
Biodlingskursen i Kungsängen börjar lida mot sitt slut. På fredag natt får de flesta av kursdeltagarna hem sina egna bisamhällen. – Nu blir det på riktigt, säger Marie Österman. Läs mer hos StockholmDirekt. Bli biodlare...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer