Bertil Johansson i Braås är tredje generationens biodlare. Länge var det en hobby men när han för tio år sedan gick i pension så valde han att växla upp och bildade företaget Bertils Honung. Idag har han 40 bisamhällen, skriver Vxonews.

Bertil Johansson i Braås är tredje generationens biodlare. Länge var det en hobby men när han för tio år sedan gick i pension så valde han att växla upp och bildade företaget Bertils Honung. Idag har han 40 bisamhällen, skriver Vxonews.
“Säkrar pollineringen och den biologiska mångfalden”. Möt familjen Mandelmann som lever självförsörjande på den ekologiska gården Djupadal på Österlen.
Inte sedan 2016 har Halland haft så många fall av amerikansk yngelröta, närmare 100 fall på sensommaren och nu upptäcks nya fall i Varberg, Falkenberg och Vessigebro. Läs mer hos SR.
Insektsdöden beror på bristen av blommor i jordbrukslandskapet säger Naturvårdsverket i Sveriges Radio 30/1 2018. De vill ha blommande åkerrenar som ska ge mat åt humlor, solitärbin och andra flygfän så att dessa inte...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer